Jäsenkirje 1/2021

28.07.2021 klo 11:11
Syksyn tapahtumista jäsenkirjeessämme

HÄMEENLINNAN POHJOLA-NORDEN RY

JÄSENKIRJE 1/2021                                                                                                                                                               28.7.2021

Monen yhdistyksen toiminta on ollut hyvin vähäistä koronaviruspandemian vuoksi. Niin myös yhdistyksemme, jonka toiminta on perustunut paljon jäsentapaamisille täällä Hämeenlinnan seudulla tai erilaisilla retkillä.

Kun kokoontumisille oli keväällä vaihtelevia rajoituksia ja koronarokotukset olivat vasta alussa, yhdistyksen hallitus päätti myöhästyttää yhdistyksen kevätkokouksen, joka on tarkoitus pitää tiistaina 7.9. klo 18 Hämeenlinnan uudistetussa kaupunginkirjastossa. Kokous alkaa noin puolen tunnin pituisella esittelykierroksella, jossa esitellään kirjaston uudistettuja tiloja ja toimintoja. Kokous on Leino-salissa, kirjaston ylätasanteella. Kirjaston osoite on Lukiokatu 2, Hämeenlinna. Kevätkokouksessa käsitellään kevätkokoukselle määrätyt asiat ja kokouksesta ilmoitetaan noin kolme viikkoa ennen kokousta Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten järjestöpalstalla.

Pohjola-Nordenin Sisä-Suomen alueen Pohjola-Norden yhdistysten jäsentapaaminen järjestetään Hämeenlinnassa lauantaina 21.8.2021 klo 11-16(17). Yhdistyksemme toimii tapahtuman isäntänä ja laatii ohjelman. Päivän aikana kootaan ideoita ja jo olemassa olevia käytänteitä yhdistystoiminnan kehittämiseksi. Tapahtumaan odotetaan noin 20 vierasta lähinnä Pirkanmaalta. Toivomme jäseniämme tulemaan mukaan tähän rentoon tapaamiseen ja omalta osalta kertoa Hämeenlinnasta eri pysähdyspaikoissa. Jos joku haluaa kertoa jostain itselleen tutusta paikasta, kerro siitä etukäteen minulle. Toivottavasti moni jäsenemme tulee mukaan tähän pitkään suunnitteilla olevaan tapahtumaan - ilmoittaudu mukaan jo tänään alla olevaan sähköpostiin tai tekstiviestillä puhelinnumerooni.

Retki Helsinkiin toteutetaan lokakuun alussa jonain perjantaina, jolloin keskeisinä kohteina ovat alustavasti Ruotsin suurlähetystö ja Helsingin kaupungintalo sekä joku muu kohde Senaatintorinympäristössä.

Tiedoksi Tampereen Pohjola-Nordenin pohjoismainen lauluilta 10.8. klo 18 Finlaysonin Tallipihalla Tampereella, johon yhdistyksemme jäsenet ovat tervetulleita. Lauluillan vetäjänä on Mikko Alatalo. Yhdistyksemme tiedottaa lauluillasta jäsenilleen, mutta ei järjestä yhteiskuljetusta.

Yhdistyksellämme on runsaasti aluelehtiä. Niiden tarkoitus on houkutella uusia jäseniä. Lehdet päätettiin jakaa Hämeenlinnan kirjaston ja kaupungin infopisteen Kastellin kautta elokuun aikana.

Olet todennäköisesti lukenut lehdistä tai saanut tiedon muusta mediasta keskusliittoamme kohdistuneesta kavalluksesta, jossa Pohjola-Norden tukisäätiöltä on kavallettu varoja noin 300 000 euroa. Asia on poliisitutkinnassa ja epäillyn varoja on asetettu hukkaamiskieltoon tutkinnan ajaksi.

Jäsenmaksuja ei ole kavallettu, mutta liiton toiminnot ovat jonkin verran hidastuneet, sillä epäillyn kavalluksen tehnyt henkilö, oli myös laiminlyönyt muita tehtäviään. Liittohallitus on aktiivisesti osallistunut tutkintaan ja ryhtynyt useisiin toimenpiteisiin tilanteen selvittämiseksi ja toiminnan saattamiseksi raiteilleen. Liiton toiminnan ohjaus uudistetaan ja päivitetään.

Ohessa on ohjelma jäsentapaamiselle 21.8. Toivottavasti tapaamme siellä!

Lähetän seuraavan jäsen kirjeen elokuussa, jossa esittelemme kaikki hallituksen jäsenet tarkemmin.

Lämpimin kesäterveisin, 
puheenjohtaja Arto Vuollet
arto.vuollet@outlook.com, puh. 0400 21 67 67